Skip to main content

Διαμαρτυρία φοιτητών για την αναγόρευση Σακελλαροπούλου σε διδάκτορα του ΑΠΘ

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύονται για την αναγόρευση, υποστηρίζοντας ότι επί της ουσίας η ΠτΔ συναινεί στον νόμο Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 50 φοιτητές στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης στο ύψος που βρίσκεται αγκυροβολημένο το Βέλος.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την αναγόρευση της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ, η οποία πρόκειται να τελεστεί στο Μέγαρο Μουσικής, στις 7 το απόγευμα.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύονται για την αναγόρευση, υποστηρίζοντας ότι επί της ουσίας συναινεί στον νόμο Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που, όπως αναφέρουν, παραπέμπει σε χούντα. Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ενώ καλούν τον πρύτανη να παραιτηθεί.

Στο πλακόστρωτο της παραλίας έχουν παραταχθεί άνδρες της αστυνομίας, προκειμένου να εμποδίσουν τους φοιτητές να προσεγγίσουν τον χώρο όπου θα διεξαχθεί η τελετή.