Skip to main content

Διαμαρτυρία στον ΟΑΣΘ: Σαν τις σαρδέλες οι φοιτητές στο «52» (vid)

Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΣΘ για την κατάσταση της γραμμής προς και από τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Η απάντηση Σκόδρα

Να μπει ένα τέλος στη μεγάλη ταλαιπωρία που βιώνουν καθημερινά χρησιμοποιώντας τη γραμμή 52 του ΟΑΣΘ από και προς τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο ζήτησαν οι φοιτητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μπροστά από τα γραφεία του Οργανισμού.

«Η κατάσταση στο 52 είναι εκρηκτική. Τα δρομολόγια είναι αραιά και πού. Είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον, στιβαγμενοι σαν σαρδέλες. Παίζουμε ξύλο για να μπούμε να προλάβουμε. Είχαμε μέχρι και λιποθυμίες», αναφέρει ο Κώστας Τσιχελίδης, πρωτοετής φοιτητής και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της συνέλευσης της Σχολής Μηχανικών.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, κατέβηκε προκειμένου να συναντήσει και να μιλήσει με τους φοιτητές. «Γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση στην οποία είναι οι αστικές συγκοινωνίες. Δεν είναι μόνο το 52, είναι το σύνολο των γραμμών. Δυστυχώς υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα στον αριθμό των οχημάτων Το οποίο πρέπει να αναπληρωθεί άμεσα και γι’ αυτό δουλεύουμε. Το θέμα [της γραμμής 52] αποτελεί προτεραιότητά μας και ελπίζουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο να έχουμε βελτιώσει αισθητά την κατάσταση», τόνισε ο κ. Σκόδρας.



Όπως επισήμανε ο ίδιος η γραμμή 52 εμφανίζει την εξής ιδιομορφία: Έχει πολύ μεγάλο αριθμό επιβατών συγκεκριμένες ώρες το πρωί και συγκεκριμένες το μεσημέρι. «Εάν είχαμε διαθέσιμα εφεδρικά λεωφορεία θα μπορούσαμε να τα δρομολογούμε ώστε να έχουμε πυκνά δρομολόγια εκείνες τις ώρες. Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε ενεστώτα χρόνο. Τα πρώτα λεωφορεία που εντός εισαγωγικών θα περισσέψουν θα κατευθυνθούν σ’ αυτή τη γραμμή», σημείωσε.

Από πλευράς του ο κ. Τσιχελίδης τόνισε πως οι φοιτητές θα ζητήσουν από τον ΟΑΣΘ να κοστολογήσει τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών και την ενίσχυση της γραμμής 52 με αστικά λεωφορεία ώστε να διεκδικήσουν το κονδύλι αυτό από το αρμόδιο υπουργείο.