Skip to main content

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στην Πρυτανεία - Ζητούν ανοιχτές συγκλήτους

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι ο πρύτανης και η Σύγκλητος δεν επιτρέπουν στους φοιτητικούς συλλόγους να παρεμβαίνουν στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου.

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν φοιτητές σήμερα το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ ζητώντας η Σύγκλητος να είναι ανοιχτή, ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν και να εκφράζουν τη γνώμη τους.

«Ο πρύτανης και η Σύγκλητος εμποδίζουν τους φοιτητικούς συλλόγους και δεν τους επιτρέπουν να παρεμβαίνουν στις διαδικασίες της Συγλήτου. Έχουμε έρθει με αιτήματα να πραγματοποιούνται ανοιχτά οι διαδικασίες για να μπορούμε να καταθέτουμε τα αιτήματα μας και να παρεμβαίνουμε», τονίζει σε δηλώσεις της η Σοφία Χατζοπούλου, φοιτήτρια του Ιστορικού - Αρχαιολογικού του ΑΠΘ.



Η ίδια αναφέρθηκε ακόμα στην προσπάθεια των φοιτητών να παρέμβουν στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Συγκλήτου την προηγούμενη εβδομάδα όπου υπήρξε μικροένταση κατηγορώντας την πρυτανεία ότι κατέβασε τα ρολά κρατώντας μέσα φοιτητές και διοικητικούς.

Διαβάστε ακόμα- Απόπειρα φοιτητών να παρέμβουν σε e-συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ

«Οι φοιτητές ζητάνε πέρα από τη δια ζώσης εξεταστική που θέλουμε να πραγματοποιηθεί, να βγει μια καταγγελία απο τη Σύγκλητο ακριβώς για όλα αυτά τα περιστατικά προπηλακισμού των φοιτητών της προηγούμενης εβδομάδας», σημείωσε.

Οι φοιτητές έχουν αιτηθεί συνάντηση με τον Πρύτανη για να εκφράσουν τα αιτήματά τους.