Skip to main content

Διαμαρτυρία φοιτητών στην Πρυτανεία του ΑΠΘ: Να μην χαθεί η εξεταστική

Με τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία οι φοιτητές διεκδικούν τα αιτήματά τους αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν με το άνοιγμα των σχολών.

Παρατεταγμένοι και κρατώντας τις αποστάσεις, φοιτητές 13 συλλόγων διαμαρτύρονται έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ ζητώντας να μην χαθεί το εαρινό εξάμηνο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει ο κορωνοϊός.

Όπως αναφέρει η Νάσια Παλάτζα, πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Ψυχολογίας, με τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία οι φοιτητές διεκδικούν τα αιτήματά τους αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν με το άνοιγμα των σχολών και τον τρόπο που θα γίνει η εξεταστική.

«Σε περίπτωση που ανοίξουν οι σχολές είναι σημαντικό να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας, να γίνουν απολυμάνσεις, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας αλλά και να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες ώστε να τηρούνται τα μέτρα», τόνισε η κ. Παλάτζα.



Αναφορικά με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διεξαγωγής εξεταστικής, η κ. Μπαλάτζα σημείωσε πως αυτό που ζητούν οι φοιτητές είναι σε περίπτωση που γίνουν με τον τρόπο αυτό, να γίνουν με ασφάλεια και αξιοπιστία και να έχει εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των φοιτητών στο διαδίκτυο. Οι φοιτητές επιμένουν ακόμα στο να πραγματοποιηθεί διπλή εξεταστική τον Σεπτέμβριο.

Οι φοιτητές θα συναντηθούν στις 12.00 με τις πρυτανικές αρχές.

Σημειώνεται πως στα έδρανα θα επιστρέψουν μόνο όσοι φοιτητές έχουν εργαστηριακές ή κλινικές ασκήσεις ενώ η εξεταστική περίοδος στο ΑΠΘ θα διαρκέσει από τις 17 Ιουνίου έως τέλη Αυγούστου, έχοντας ήδη προκαλέσει πονοκέφαλο στις πανεπιστημιακές αρχές για τον βέλτιστο τρόπο διεξαγωγής τους.