Skip to main content

Διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ζώων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μέλη φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέλη φιλοζωικών σωματείων καθώς και οργανώσεων με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Αριστοτέλους, στο ύψος της Μητροπόλεως, στο πλαίσιο της έκτης πανελλαδικής διαμαρτυρίας που προκηρύχθηκε έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Κρατώντας πανό και φωτογραφίες που έδειχναν αφενός βασανιστήρια και σφαγιασμένα ζώα αφετέρου ανθρώπους να αγκαλιάζουν τα κατοικίδια τους, οι διαδηλωτές ενημέρωναν τον κόσμο για τα δικαιώματα των ζώων και την κακοποίηση που αυτά υφίστανται.



«Ελάτε να γίνουμε η φωνή τους. Αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση, την κακοποίηση και τη δολοφονία των ζώων στα σφαγεία ή σε άλλους φρικιαστικούς χώρους, όπως τα γουναράδικα ή τα εργαστήρια πειραματόζωων. Με σεβασμό στη ζωή, λέμε τέρμα στη σφαγή» ανέφεραν χαρακτηριστικά.



Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι τον Λευκό Πύργο. Η διαμαρτυρία είχε vegan και αντισπισιστικό χαρακτήρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για την κινητοποίηση έφτασαν στη Θεσσαλονίκη μέλη φιλοζωικών σωματείων από την Κύπρο.

«Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα της απελευθέρωσης των ζώων. Τασσόμαστε ενάντια στη σφαγή και την κακοποίησή τους, ενάντια στα πειράματα και στις γούνες» δήλωσε ένας εκ των διαδηλωτών, ο Κύπρος Κωνσταντίνου. Και συμπλήρωσε: «Τα ζώα δεν μας ανήκουν ούτε για διατροφή ούτε για ρουχισμό. Είναι εδώ με εμάς και όχι για εμάς».