Skip to main content

Διαμαρτυρία για τη λογοκρισία του διαδικτύου σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Διαμαρτυρία για «τη σχεδιαζόμενη λογοκρισία του διαδικτύου που ετοιμάζεται με την μορφή των άρθρων 11 και 13 της νέας, υπό ψήφιση Οδηγίας για τα Πνευματικά δικαιώματα στην ενιαία ψηφιακή αγορά (ACTA2)», διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 13.00, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ενώ σε πολλές πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, την ίδια ημέρα θα υπάρξουν πορείες και διαμαρτυρίες.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Στις 23 Μαρτίου, οργανώνουμε την Ευρωπαϊκή ημέρα ελευθερίας τους διαδικτύου.

Σε πολλές πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια ημέρα θα υπάρξουν πορείες και διαμαρτυρίες για την σχεδιαζόμενη λογοκρισία του διαδικτύου που ετοιμάζεται με την μορφή των άρθρων 11 και 13 της νέας, υπό ψήφιση Οδηγίας για τα Πνευματικά δικαιώματα στην ενιαία ψηφιακή αγορά (ACTA2)

Στην Ελλάδα, έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στις 1μμ, στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (Θεσσαλονίκη), ταυτόχρονα.

Δεν είμαστε ενάντια στο σύνολο της οδηγίας. Είμαστε ενάντια στα δύο συγκεκριμένα άρθρα (11 και 13) που αντί να βελτιώνουν την κατάσταση θα κάνουν σοβαρή ζημιά στο διαδίκτυο στην Ευρώπη και δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη στους κολοσσούς να ελέγχουν το διαδίκτυο. Ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμόζουν αυτόματη λογοκρισία, περιορίζοντας το δικαίωμά μας στην έκφραση και στην ενημέρωση.