Skip to main content

Διαμαρτυρία για τον συνωστισμό στον ΟΑΣΘ: «Επικίνδυνη η κατάσταση»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για την κατάσταση που επικρατεί στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα μπροστά από τον Λευκό Πύργο μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών- Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

«Ο συνωστισμός μέσα στα οχήματα τις ώρες αιχμής είναι απαράδεκτος. Είμαστε μύτη με μύτη», τόνισε η Φωτεινή Σαλονικίδου, μελος της πρωτοβουλίας. «Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουμε άλλη υπομονή, είναι επικίνδυνη η κατάσταση», σημείωσε ακόμα προσθέτοντας πως αίτημα της Πρωτοβουλίας είναι να έρθουν καινούργια λεωφορεία και να σταματήσει ο συνωστισμός.



Η ίδια κατήγγειλε επίσης πως στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν έρθει ακόμα στην πράξη τα μειωμένα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, που προέκυψαν από τη μείωση του ΦΠΑ στο πλαίσιο των μέτρων τόνωσης της οικονομίας λόγω του κορωνοϊού. Η κ. Σαλονικίδου αναφέρει πως τα εισιτήρια δεν υπάρχουν ούτε καν στα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, παρά μόνο στα μηχανήματα εντός των αστικών τα οποία όμως δεν δίνουν ρέστα. Αυτό, όπως εξήγησε η κ. Σαλονικίδου, σημαίνει πως καποιος πρέπει να έχει μαζί του ακριβώς 90 ή 45 λεπτά για να επωφεληθεί της έκπτωσης.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και το Σωματείο Συνταξιούχων «Συσπείρωση». Ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Στάγκος, δήλωσε πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ και ζήτησε τακτικές και δωρεάν συγκοινωνίες.