Skip to main content

Διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ(vid)

Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς διαμαρτύρονται για εξώδικο που απέστειλε η ΔΕΗ σε πολίτη.

της Αρετής Τασούλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ επί της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς διαμαρτυρήθηκαν για εξώδικο που απέστειλε η εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος στον πολίτη Δ.Λ. για ρύθμιση οφειλών ύψους περίπου 5.500 ευρώ.

Ο οφειλέτης καλείται να αποπληρώσει το χρέος εντός 15 ημερών, ειδάλλως η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε έκδοση διαταγής πληρωμής των χρεών εις βάρος του.

«Είμαι άνεργος τα τελευταία 4 περίπου χρόνια και γι αυτό δεν μπορώ να πληρώσω το χρέος» δήλωσε ο οφειλέτης, ο οποίος τόνισε πως έχει τρία ανήλικα παιδιά. «Σε αυτό το διάστημα δούλεψα συνολικά 13 μήνες και κατέβαλα κάποιο ποσό για να φανεί ότι προσπαθώ να το αποπληρώσω» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι το κράτος είναι εχθρικό απέναντι στους πολίτες.

Ο Δ.Λ. κατέθεσε αίτημα στη ΔΕΗ για διακανονισμό του χρέους σε τουλάχιστον 100 δόσεις, ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος αγανακτισμένος «εάν δεν πληρώσω τους τρέχοντες λογαριασμούς, ο διακανονισμός ακυρώνεται. Έχω θερμοσυσσωρευτές για θέρμανση και ένας λογαριασμός, ειδικά τον χειμώνα, μπορεί να ανέλθει σε 400 και 500 ευρώ, ποσά που δεν μπορώ να αποπληρώσω απευθείας» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον οφειλέτη, η διεύθυνση της ΔΕΗ αναμένεται να απαντήσει αύριο στο αίτημα που κατέθεσε.