Skip to main content

Διαμαρτυρία Ιρανών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)

Οι Ιρανοί διαμαρτυρήθηκαν για τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα τους με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να αυξάνεται.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου 20 Ιρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης.

Οι Ιρανοί συγκεντρώθηκαν στο πέταλο της Αριστοτέλους και διαμαρτυρήθηκαν για τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα τους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 106 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε 21 ιρανικές πόλεις στις ταραχές που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της αύξησης στην τιμή της βενζίνης.

Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν εναντίον πλήθους διαδηλωτών από ταράτσες και σε μία περίπτωση, από ένα ελικόπτερο, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή έπειτα από την ανακοίνωση της αύξησης της τιμής της βενζίνης κατά τουλάχιστον 50%. Περίπου 1.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Διεθνής Αμνηστία «πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, με αναφορές να κάνουν λόγο έως και 200 νεκρούς», υπογράμμισε σε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τη χρήση «φονικής βίας» εναντίον «ειρηνικών» συναθροίσεων.

Δείτε το βίντεο του rthess.gr