Skip to main content

Διαμαρτυρία ηθοποιών έξω από το υπ. Πολιτισμού - Ζητούν παραίτηση της Μενδώνη

Oι διαμαρτυρόμενοι έχουν ανοίξει πανό με το οποίο ζητούν την παραίτηση της υπουργού, λόγω των χειρισμών της τις περασμένες ημέρες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στο κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, εκπρόσωποι του χώρου πολιτισμού και υπαλλήλων του υπουργείου, με φόντο τις τελευταίες αποκαλύψεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με to cnn.gr, οι διαμαρτυρόμενοι έχουν ανοίξει πανό με το οποίο ζητούν την παραίτηση της υπουργού, λόγω των χειρισμών της τις περασμένες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, μέλη της οποίας συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «είμαστε εδώ γιατί εδώ και 3 εβδομάδες η κυρία Μενδώνη κωφεύει και η ίδια και ο πρωθυπουργός».

«Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν την Μενδώνη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «συμβαίνουν πράγματα, καταγγέλλουν φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας με πολλούς θύτες, αποκορύφωμα τα τελευταία που έχουν ακουστεί και η υπουργός κωφεύει. Υπάρχουν δημοσιεύματα από τις 6 Φεβρουαρίου και δεν φρόντισε να προσφέρει αμέριστη στήριξη στα θύματα και νομική υποστήριξη».

«Κάνουμε έκκληση να σταματήσουν τα απειλητικά τηλεφωνήματα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του σωματείου.

Ερωτηθείς, δε, για τα μέλη του σωματείου τα οποία καταγγέλλονται απάντησε ότι «υπάρχουν τα πειθαρχικά, υπάρχει η δικαιοσύνη και όλα πρέπει να γίνουν με χειρουργική ακρίβεια».