Skip to main content

Διαμαρτυρία κατοίκων στα Εξάρχεια για AirBnB και ναρκωτικά

Οι μετέχοντες στη συγκέντρωση μοίρασαν κείμενο, στο οποίο αναφέρουν ότι «βγαίνουμε από τα σπίτια μας, πριν μας πετάξουν έξω».

Σε κινητοποίηση κατέβηκαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων, που διαμαρτύρονται για το φαινόμενο βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, που έχει καταστήσει δυσεύρετα τα σπίτια στην περιοχή, αλλά και για τις διώξεις που γίνονται κατά προσφύγων και μεταναστών.

«Μένω Εξάρχεια. Είναι έγκλημα;» ήταν ο τίτλος της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων, με τη συμμετοχή μουσικών και της Χορωδίας Εξαρχείων.

Οι μετέχοντες στη συγκέντρωση μοίρασαν κείμενο, στο οποίο αναφέρουν ότι «βγαίνουμε από τα σπίτια μας, πριν μας πετάξουν έξω», σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στην περιοχή με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Παράλληλα, εκφράζουν τη στήριξή τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ αντιτίθενται στην ιδιαίτερα έντονη παρουσία αστυνομικών στην περιοχή.

«Ζούμε και δρούμε στα Εξάρχεια και δεν είναι έγκλημα!» αναφέρουν οι διοργανωτές. Παράλληλα, στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες για τις μαφίες ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή.