Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας για το γκέτο ανομίας στη Μοναστηρίου (vid)

Καθημερινότητα για όσους ζουν στην περιοχή είναι οι καβγάδες μεταξύ μεταναστών-Καταγγέλλουν μέχρι και σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από αλλοδαπούς.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν κάτοικοι στην περιοχή της Μοναστηρίου γύρω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό διαμαρτυρόμενοι για κρούσματα εγκληματικότητας αλλά και την έλλειψη καθαριότητας που επικρατεί στη γειτονιά.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ξεσπούν συχνά καβγάδες μεταξύ μεταναστών τους οποίους κατηγούν ακόμα ότι δεν σέβονται τη γειτονιά αφήνοντας σκουπίδια και στρώματα. Κάποιοι υποστηρίζουν ακόμα ότι προκαλούν ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα καθώς και ότι παρενοχλούν γυναίκες με αποτέλεσμα αυτές να φοβούνται να κυκλοφορήσουν βραδινές ώρες.

«Ζω τα τελευταία 33 χρόνια εδώ. Η γειτονιά δεν ήταν ποτέ έτσι. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ζούμε κατά αυτόν τον τρόπο. Η έλλειψη καθαριότητας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά έχουμε φασαρίες, έχουμε χτυπήματα στα αυτοκίνητα, παρενοχλήσεις σε γυναίκες αλλά και παιδιά», τόνισε ο Ανδρέας Δημόπουλος, κάτοικος της περιοχής προσθέτοντας ότι γίνεται επίσης διακίνηση ναρκωτικών.

Οι κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να στείλουν επιστολή στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τη διεύθυνση καθαριότητας και τη δίωξη ναρκωτικών.