Skip to main content

Διαμαρτυρία κατοίκων στο Κιλκίς για την κατάσταση σε Υγεία και Παιδεία

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 6.30 στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, από μέλη φορέων και οργανώσεων.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οργανώσεις στο Κιλκίς για το γεγονός ότι τα δύο νοσοκομεία του νομού σε Κιλκίς και Γουμένισσα βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, αλλά και την κατάσταση στον χώρο της παιδείας και τα σχολεία της περιοχής.

«Ο νομός έχει δύο νοσοκομεία, αλλά υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και συχνά να απευθύνονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τσέπη τους και για την υγεία τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η ύπαρξη ενός και μοναδικού αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ο οποίος όμως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, γιατί δεν υπάρχει όλο το 24ωρο κατάλληλο ιατρικό προσωπικό. Μεγάλα είναι και τα προβλήματα με το κτιριακό των δύο Νοσοκομείων, όπου τα κτίρια είναι πολύ παλιά, απαιτείται συντήρηση, όπως απαιτείται και αντικατάσταση στον εξοπλισμό των δωματίων. Δεν πρέπει να προσπερνάται ακόμα το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου προέρχεται από δωρεές και χορηγίες, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα οχήματα του ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά την παιδεία, σοβαρά είναι τα κτιριακά προβλήματα σε σχολικές μονάδες, που έχουν οδηγήσει τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και στη μεταφορά σχολείων και αιθουσών.

Ακόμα, τα υπεράριθμα τμήματα – κατά βάση στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο – και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συμπληρώνει τη δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση οι κάτοικοι και οι μαθητές της περιοχής.

«Δεν πρέπει να ξεφύγει από κανέναν το γεγονός ότι και στο Κιλκίς και την Παιονία, δεν είναι λίγα τα βρέφη και τα νήπια έως τριών ετών που δεν πηγαίνουν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που μένουν εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στιε 6.30 στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.