Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δώσει ραντεβού στις 11.00 στο δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού. Ενδέχεται συμβολικό κλείσιμο της οδού Μοναστηρίου

Στις 11.00 στο πρώην δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού έχουν δώσει ραντεβού οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για τη δυσοσμία και τη ρύπναση στην περιοχή. 

Ενδέχεται να υπάρξει και ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο της οδού Μοναστηρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομάδας κατοίκων «Η αναπνοή είναι δικαίωμα»:

Η αλόγιστη βιομηχανική δραστηριότητα, με την ανοχή του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή, επέτρεψε στο πρόβλημα να διογκωθεί σε βαθμό ανεξέλεγκτο και έφερε την κατάσταση στο μη περαιτέρω.

Η υπομονή και η ανοχή των κατοίκων δοκιμάζονται καθημερινά, οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη μακρόχρονη έκθεση σε τοξικούς ρύπους συνεχώς αυξάνονται, η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται, ενώ κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει μεριμνήσει ουσιαστικά έως τώρα για τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από τη γειτνίαση με βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την αναθεωρημένη συνθήκη SEVESO III.

Το πρόγραμμα μέτρησης ρύπων και εντοπισμού της προέλευσής τους, μεταξύ ΑΠΘ και ΠΚΜ, το οποίο ξεκίνησε με ένα χρόνο καθυστέρηση και ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει δώσει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν κοινοποιηθεί.

Περιμένουμε από τους υπεύθυνους της ΠΚΜ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος συγκεκριμένες απαντήσεις για την πηγή της αέριας ρύπανσης και λήψη μέτρων για οριστική λύση του προβλήματος. Δεν επιτρέπεται η υγεία και η ζωή χιλιάδων κατοίκων να εξαρτάται από συμφέροντα, τακτικισμούς, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και προσχηματικές ενέργειες μόνο για το θεαθήναι.

Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους Κορδελιού – Ευόσμου, των όμορων δήμων που επίσης πλήττονται αλλά και κάθε ενεργό πολίτη, να διαμαρτυρηθούμε μαζί, την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, στις 11.00 π.μ., στο πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου – Κορδελιού, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως & Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ