Skip to main content

Διαμαρτυρία για το ν/σ Γαβρόγλου την 25η Μαρτίου σχεδιάζουν μαθητές

Δεκάδες παιδιά πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις προτεινόμενες διατάξεις.

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το «Νέο Λύκειο» σχεδιάζουν για την 25η Μαρτίου μαθητές στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της πόλης, δεκάδες παιδιά πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στον άξονα της Αριστοτέλους και κατέληξαν στο ΥΜΑΘ, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις προτεινόμενες διατάξεις.

Στο τέλος της πορείας οι μαθητές έδωσαν εκ νέου ραντεβού για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, οπότε σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν μοιράζοντας τα αιτήματά τους στους πολίτες.

«Με το νέο νομοσχέδιο το Λύκειο μας θα μετατραπεί σε φροντιστήριο» ανέφερε ο Ορέστης Θεοδωρίδης, μαθητής 3ης Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Μενεμένης και υπεύθυνος της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Θεσσαλονίκης, σε δηλώσεις πριν την έναρξη της πορείας.

Οι μαθητές αντιδρούν στη μείωση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τα μαθήματα κατεύθυνσης, κάνοντας λόγο για «μισή μόρφωση» και τονίζουν πως η σχετική ρύθμιση αυξάνει τις ανάγκες για φροντιστήρια, επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς των μαθητών. «Το σχολείο οφείλει να μορφώνει πολύπλευρα» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εναντιώνονται, μεταξύ άλλων, και στο νέο πλαίσιο για το μηχανογραφικό, επισημαίνοντας πως με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο αριθμός των σχολών που μπορούν να επιλέξουν, ενώ η συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τη Β' Λυκείου θέτει «εμπόδια στη συνείδηση των μαθητών καθώς θα καθορίσει τουλάχιστον τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής τους».

«Καλούμε όλους τους μαθητές πανελλαδικά να κρατήσουν μία στάση απέναντι στο σχέδιο νόμου» συμπλήρωσε ο 17χρονος μαθητής.