Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ

Είναι ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, σχετικά με τη δραστηριότητα των μουσικών, τόνισε ο τραγουδιστής.

«Δεν της αρμόζει της Θεσσαλονίκης και της ιστορίας της, αυτό το "κυνήγι των μαγισσών", φτάνει αυτή η ιστορία, αυτός ο νόμος (περί επαιτείας) πρέπει να γκρεμιστεί πάραυτα» δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τραγουδιστής Δημήτρης Ζερβουδάκης, για την προσαγωγή της νεαρής μουσικού στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

 O κ. Ζερβουδάκης επισήμανε ότι «είναι ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, σχετικά με τη δραστηριότητα των μουσικών και των καλλιτεχνών του δρόμου» και πρόσθεσε πως  «εμείς σαν σύλλογος μουσικών Βόρειου Ελλάδος, στεκόμαστε στο πλευρό αυτών των μουσικών που δρουν στο δρόμο και επιχειρούμε την αλλαγή αυτού του νόμου που μας συνδέει με την επαιτεία». Ο τραγουδιστής σημείωσε δε πως γνωρίζει ότι «ήδη, με επικεφαλής τον κ. Παρασκευόπουλο, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη και άλλων 41 βουλευτών, υπάρχει μια κοινοβουλευτική ερώτηση που ελπίζουμε μέσα στην εβδομάδα θα εξελιχθεί σε τροπολογία για να διορθωθεί αυτό το θέμα».

Πρόσθεσε ότι οι μουσικοί δεν έχουν αντιπαράθεση με την αστυνομία αλλά «δεν μπορεί με το νομοθετικό αυτό κενό, τα αστυνομικά όργανα να μην ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Θα πρέπει κεντρικά να λυθεί αυτό το ζήτημα».

Ο Θωμάς Σαρηγιαννίδης είναι μέλος του συλλόγου μουσικών Βόρειας Ελλάδας και έτυχε να περνάει από το σημείο την ώρα που έγινε η προσαγωγή της μουσικού. «Ήμουν μαζί της όταν την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν για ποιο λόγο την προσήγαγαν» υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, σιωπηλή διαμαρτυρία για την προσαγωγή για επαιτεία μουσικού, που έπαιζε μουσική στον δρόμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους, ο Σύλλογος Μουσικών Βόρειας Ελλάδας (ΣΜΒΕ). Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου, στη διαμαρτυρία καλούνται όλοι οι μουσικοί με τα μουσικά όργανά τους.

Παράλληλα, την προσαγωγή της μουσικού καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη». (Διαβάστε εδώ)

Υπενθυμίζεται ότι με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Αστυνομία διέψευσε αναρτήσεις ιστοσελίδων, σχετικά με σύλληψη και υποβολή μήνυσης σε βάρος της μουσικού για επαιτεία (Διαβάστε εδώ).

Στην ανακοίνωση διευκρινιζόταν ότι πραγματοποιήθηκε «μόνο προσαγωγή σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ