Skip to main content

Διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας Πρεσπών στον Λευκό Πύργο (φωτο+vid)

Πολίτες μαζεύτηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου με ελληνικές σημαίες, υπό τον ήχο τυμπάνου, και φώναξαν συνθήματα. Πραγματοποίησαν πορεία.

Πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που η συζήτηση για την κύρωσή της ή μη βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, υπό τον ήχο τυμπάνου, φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά της Συμφωνίας και κατά των πολιτικών, ενώ πορεύτηκαν από τον Λευκό Πύργο σε κεντρικούς δρόμους, καταλήγοντας ξανά στο ίδιο σημείο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και ενώ αυτή βρίσκονταν έξω από το προξενείο της πΓΔΜ επί της Τσιμισκή, οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Υπενθυμίζεται πως συλλογικότητες της ευρύτερης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είχαν απευθύνει κάλεσμα την ίδια ώρα σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ πραγματοποίησαν και αυτοί πορεία. Παράλληλα, περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου για να διαμαρτυρηθούν κατά της Συμφωνίας, ύστερα από κάλεσμα του ΚΚΕ. Και αυτή η συγκέντρωση πραγματοποίησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στα περισσότερα σημεία του κέντρου. (Περισσότερα εδώ)