Skip to main content

Διαμαρτυρία στα Εξάρχεια για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Οι συγκεντρωμένοι στα Εξάρχεια αντιδρούν στην απόφαση του δικαστηρίου να αναγνωρίσει ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στα Εξάρχεια, για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Με πανό και συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι στα Εξάρχεια αντιδρούν στην απόφαση του δικαστηρίου να αναγνωρίσει ελαφρυντικό στον Κορκονέα, με συνέπεια να «σπάσουν» τα ισόβια. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του, το απόγευμα της Τρίτης. «Κανένα ελαφρυντικό σε κράτος- αστυνομία- δικαστές- δολοφόνους», γράφει το ένα πανό που κρατούν οι συγκεντρωμένοι. «Δολοφόνοι στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο», αναφέρει άλλο πανό στη συγκέντρωση κατά της αποφυλάκισης του Κορκονέα.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, εκεί όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, από τη σφαίρα του όπλου του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Αστυνομικές δυνάμεις κρατούν τους συγκεντρωμένους μακριά από τη Χαριλάου Τρικούπη και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κινηθούν προς το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, αλλά δυνάμεις των ΜΑΤ τους σταμάτησαν. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές, μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα, καθώς υπάρχει ανησυχία για καταδρομικές επιθέσεις ως αντίποινα.