Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΙΡΑΚΙΝΩΝ (VIDEO)

Τα κίνητρα της επίθεσης διαφαίνεται πως ήταν ρατσιστικά. «Επρόκειτο για ένα πρωτοφανές περιστατικό για τη Νεάπολη», τόνισε η ΑΠΑΝ.

Αντιφασιστική συγκεντρωση και πορεία πραγματοποίησαν στη Νεάπολη μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μετά την επίθεση με μολότοφ σε διαμέρισμα που διέμενε οικογένεια Ιρακινών προσφύγων τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.
 
Όπως αναφέρει στη Voria.gr το μελος της Αυτόνομης Παρέμβασης Νεαπολιτών Μανώλης Τασόγλου «επρόκειτο για ένα πρωτοφανές περιστατικό για τη Νεάπολη. Στην περιοχή μας δεν υπήρξαν ποτέ φασίστες. Αγκαλιάσαμε του πρόσφυγες όπως φάνηκε με την παροχή βοήθειας στην Ειδομένη, αλλά και με όσους εγκαταστάθηκαν εδώ σε διαμερίσματα».
 
Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους της Νέαπολης ξεκινώντας απο την πλατεία στο Ρολόι, ενώ πέρασαν μπροστά και απο το σπίτι της οικογένειας των προσφύγων στην οδό Καλλικράτειας.
 
Όσον αφορά τις έρευνες της Ασφάλειας για τα κίνητρα της επίθεσης με βόμβα μολότοφ στο διαμέρισμα όπου διέμενε η οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria διαφαίνεται πως ήταν ξεκάθαρα ρατσιστικά, ενώ συνεχίζουνται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ