Skip to main content

Διαμαρτυρία στη Νεάπολη για τις ελλείψεις καθαριστριών σε σχολεία

Οι Σύλλογοι Γονέων καλούν τη διοίκηση του δήμου να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεση λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα των σχολείων.

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 2μμ μπροστά στο πρώην Δημαρχείο της Νεάπολης οι Σύλλογοι Γονέων του δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε καθαριστές/ριες στα δημόσια σχολεία. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ήταν πάντα ελλιπές, ενώ σήμερα μεγάλο μέρος του έχει συνταξιοδοτηθεί χωρίς να έχει αναπληρωθεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σήμερα τα σχολεία μας λειτουργούν χωρίς καθαριστές/ριες».

«Είναι κοινή υπόθεση γονιών-εκπαιδευτικών-καθαριστών η διεκδίκηση προσλήψεων καθαριστών στα δημόσια σχολεία, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει σε σωστή βάση καμία σχολική μονάδα», τονίζεται σε ανακοίνωσή τους.  

Οι Σύλλογοι Γονέων καλούν τη διοίκηση του δήμου να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεση λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα των σχολείων.

Επίσης, καλούν την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα μαζικές προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Απαιτούμε να διασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τις σχολικές επιτροπές των δήμων, αναφορικά με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των καθαριστών/ριών και τα αναγκαία καθαριστικά υλικά (ποσοτικά και ποιοτικά) στα σχολεία», αναφέρουν.