Skip to main content

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τη φυλάκιση της καθαρίστριας στον Βόλο

Τα μέλη της ΛΑΕ ζητούν την απελευθέρωση της γυναίκας, κάνοντας λόγο για άνιση μεταχείριση που έχει χαρακτηριστικά ταξικά και φύλου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο μέλη της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης αναφορικά με το περιστατικό φυλάκισης καθαρίστριας στον Βόλο επειδή είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

Τα μέλη της ΛΑΕ ζητούν την απελευθέρωση της γυναίκας και για αυτό πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12.00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

«Όλη αυτή η άνιση μεταχείριση, που έχει χαρακτηριστικά ταξικά και φύλου, συμπυκνώνεται στις μέρες μας στο πρόσωπο της πολύπαθης καθαρίστριας στο Δήμο Βόλου, η οποία «αμάρτησε» προσπαθώντας να διασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά της, και, ως σύγχρονος «Γιάννης Αγιάννης», βρέθηκε αντιμέτωπη με όλη την αυστηρότητα ενός βάρβαρα ταξικού κράτους και δικαιοσύνης, οι οποίοι, την ώρα που ψηφίζουν νόμους για να μην δικάζονται όσοι παρανομούν στο ΤΑΙΠΕΔ και στις τράπεζες, καθυστερούν προκλητικά τη δίκη της Χ.Α., ακόμη δεν έχουν τροποποιήσει το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, κάνουν τα «στραβά μάτια» στην εργοδοτική αυθαιρεσία, χαρίζουν χρέη δεκάδων εκατομμυρίων σε μεγαλοεπιχειρηματίες κτλ., καταδικάζουν σε 10 χρόνια χωρίς αναστολή μια καθαρίστρια, που παρανόμησε, αλλά δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια, και τίμησε με τον κόπο της τη θέση που πήρε. Τέτοια ποινή, δε διανοήθηκαν οι δανειστές, αλλά και η κυβέρνηση για το Ντάϊσελμπλουμ!», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΛΑΕ.