Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της ΧΑ

«Όχι στην εισαγγελική πρόταση, στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της ΧΑ», «Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα αναγράφεται στα πανό των διαδηλωτών.

Διαμαρτυρία για την πρόταση της εισαγγελέως στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΟΚΔΕ, με πανό, πλακάτ και μικροφωνική που έχουν στήσει στην Καμάρα καταγγέλλουν την πρόταση απαλλαγής των πρώην βουλευτών του μορφώματος από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου, κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη συγκάλυψη των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί» και χαρακτηρίζοντας την πρόταση ως «συγχωροχάρτι για τα εγκλήματά τους».

«Όχι στην εισαγγελική πρόταση, στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χ.Α.» και «Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα, Ποτέ ξανά φασισμός» αναγράφεται στα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποιείται και στην Αθήνα, έπειτα από καλέσματα αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά και την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.