Skip to main content

Ζερβουδάκης: Όλοι οι μουσικοί να βγούνε στον δρόμο(φωτο-vid)

Περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους για να στείλουν το μήνυμα πως «η μουσική του δρόμου δεν είναι επαιτεία».

Άηχη διαμαρτυρία για την προσαγωγή της μουσικού του δρόμου το βράδυ της περασμένης Κυριακής πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Περίπου 100 άτομα, μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, αυτόνομοι μουσικοί με τα όργανά τους, μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, μέλη της Λαϊκής Ενότητας αλλά και πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους, απέναντι από το Α.Τ. Λευκού Πύργου για να στείλουν το μήνυμα πως «η μουσική του δρόμου δεν είναι επαιτεία».

Στη διαμαρτυρία παρίσταται και ο ερμηνευτής, Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο οποίος κάλεσε όλους τους μουσικούς να βγουν στον δρόμο για να ασκήσουν την τέχνη τους, «ειδικά αυτές τις μέρες που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει».

«Είμαστε κοντά στο να απαληφθεί η μεταξική διάταξη που μας τυραννά» δήλωσε ο τραγουδιστής επισημαίνοντας πως θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για την αιτία που προκαλεί την επαιτεία «και όχι να ασκούνται διώξεις και κυνηγητά».

«Θα συνεχίσουμε μέχρι να γκρεμιστεί εντελώς αυτός ο νόμος» συνέχισε και πρόσθεσε: «δεν θα επιτρέψουμε άλλη σύλληψη, δεν θα επιτρέψουμε άλλη προσαγωγή».

Από την πλευρά του, ο μουσικός του δρόμου Νίκος Γρηγοριάδης τόνισε πως στην περίπτωση της μουσικού δεν τίθεται ζήτημα επαιτείας, καθώς παρέχεται έργο χωρίς να ζητείται απαραιτήτως αντάλλαγμα και υπογράμμισε πως η σύλληψη αποφεύχθηκε έπειτα από την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Μουσικών.