Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Κίνηση Πολιτών καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά ενάντια στην καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Διαμαρτυρία για τον τεμαχισμό, όπως αναφέρει, και την απόσπαση των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 17:30 στις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με το σύνθημα «Αμετακίνητοι στις θέσεις μας - Αμετακίνητα τα αρχαία στη θέση τους» και εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα καθορίσει την τύχη της υπόθεσης, η Κίνηση Πολιτών καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης «να συμμετάσχουν μαζικά και να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή και σε όσους μεθοδεύουν την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, επιβαρύνουν οικονομικά τον ελληνικό λαό λόγω υπέρογκων αποζημιώσεων σε εργολάβους και τελικά καθυστερούν τη λειτουργία του Μετρό».

«Στη δύσκολη συγκυρία εξαιτίας του Covid 19, τηρούμε όλους τους απαραίτητους κανόνες προφύλαξης και καλούμε τους πολίτες να έρθουν στον μεγάλο ανοιχτό χώρο της παραλίας, φορώντας μάσκα και να σταθούν σε συγκεκριμένα σημεία κρατώντας συμβολικά ομπρέλες. Ομάδα εθελοντών θα φροντίσει ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν Ομάδες της πόλης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Προστατεύουμε τα αρχαία, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τη συνέχεια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ