Skip to main content

Διαμαρτυρία της mundo nuevo για την παραχώρηση κτηρίου στον ΟΚΑΝΑ(vid)

Στη διαμαρτυρία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης συμμετείχαν περί τα 25 άτομα τα οποία δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να εκκενώσουν το κτήριο

Να παραχωρήσει στον ΟΚΑΝΑ την τριώροφη οικοδομή ιδιοκτησίας του η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης, στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε ο δήμος Θέρμης.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή βρίσκει αντίθετη την ομάδα mundo nuevo η οποία έχει καταλάβει το κτήριο από τον Μάρτιο του 2015. Χθες το βράδυ μέλη της ομάδας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης, στο δημοτικό κατάστημα του Τριλόφου.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περί τα 25 άτομα τα οποία δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να εκκενώσουν το κτήριο και απείλησαν πως εάν ο δήμος προχωρήσει στην παραχώρηση της οικοδομής προς τον ΟΚΑΝΑ τότε αναλαμβάνει και την ευθύνη για όσα πρόκειται να συμβούν. «Θα είμαστε κάθε μέρα στη Θέρμη, θα περάσετε δύσκολη προεκλογική περίοδο» διαμήνυσαν προς τη δημοτική αρχή και προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνέχεια τα μέλη της mundo nuevo πέταξαν κάποια φέιγ βολάν, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα, για αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της κατάληψης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για τον ίδιο λόγο, την περασμένη Δευτέρα μέλη ανάλογης συλλογικότητας εισέβαλαν στα διοικητικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα όπου ανήρτησαν πανό με σύνθημα «κάτω τα χέρια από την mundo nuevo» και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στην είσοδο των γραφείων.

Ο δήμος Θέρμης έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να παραχωρηθεί το κτήριο έναντι χαμηλού συμβολικού τιμήματος, προκειμένου ο Οργανισμός να διοργανώσει εκεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας καθώς και κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα τα οποία βρίσκονται σε προγράμματα απεξάρτησης.