Skip to main content

Διαμαρτυρία του ΕΕΘ για τα διαχωριστικά πασαλάκια στη Στρατού

Το ΕΕΘ με επιστολή του προς την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Θεσσαλονίκης τονίζει ότι το μέτρο προκαλεί τεράστιο πρόβλημα

Τη διαμαρτυρία του για την «εκτεταμένη και υπερβολική τοποθέτηση εμποδίων- διαχωριστικών οριοδεικτών» από τον δήμο Θεσσαλονίκης, εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Μετά την τοποθέτηση νέων οριοδεικτών στην Λεωφόρο Στρατού, το ΕΕΘ με επιστολή του προς την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Θεσσαλονίκης τονίζει ότι το μέτρο προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στον εφοδιασμό και την εξυπηρέτηση των καταστημάτων της περιοχής.

Όπως τονίζεται στην ίδια επιστολή, το Επιμελητήριο έλαβε πάρα πολλά παράπονα από μέλη του που διατηρούν καταστήματα στην περιοχή.

Η τοποθέτηση αυτών των ανακλαστικών εμποδίων έγινε χωρίς καμία διαβούλευση με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής αλλά και δίχως επαρκή μελέτη, τονίζεται στην επιστολή.

Πιο συγκεκριμένα, δεν ελήφθη καμία μέριμνα για τις φορτοεκφορτώσεις, καθώς τα σημεία που προβλέφθηκαν γι' αυτές είναι ελάχιστα και ανεπαρκή.

Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν τα εμπορεύματα είναι αδύνατο λόγω του όγκου τους να εισέλθουν και να σταθμεύσουν στα σημεία αυτά.

Επίσης, πουθενά δεν προβλέφθηκε η δυνατότητα ολιγόλεπτης στάσης για ΙΧ, οι επιβάτες των οποίων θα ήθελαν να κάνουν μία γρήγορη αγορά, όπως και η εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ από ειδικές θέσεις στάσης και στάθμευσης, τονίζεται στην ίδια επιστολή.

«Η αυθαίρετη απόφαση σας να τοποθετήσετε τα διαχωριστικά πασαλάκια αγνοώντας τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον δρόμο όχι μόνο δεν θα επιλύσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης αλλά θα επιτείνει το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης με απρεπόμενο αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και την περαιτέρω ερήμωση της περιοχής. Η κατάσταση αυτή έρχεται να προστεθεί στο ήδη οικονομικά πληγωμένο επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση σας για επέκταση της τοποθέτησης ανακλαστικών οριοδεικτών και σε άλλες οδούς θα ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο στις επιχειρήσεις αυτές», τονίζεται στην επιστολή του ΕΕΘ.