Skip to main content

Σε διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια καλούν αύριο οι αστυνομικοί

Η παρέμβαση του εισαγγελέα είναι καταρχήν μια ηθική ικανοποίηση ότι επιτέλους υπάρχει μια αντίδραση στην δολοφονική επίθεση, είπε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί, καλεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), με αφορμή την επίθεση με μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ.

Αυτό αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, το Διοικητικό Συμβούλιο θα μεταβεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης όπου θα καταθέσει φάκελο με όλα τα περιστατικά επιθέσεων κατά Αστυνομικών από το 2010 (πάνω από 17), στα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες και ενδεχομένως δεν έχουν εξεταστεί σε βάθος, ζητώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα για την προστασία των αστυνομικών.

Διαβάστε: Εισαγγελέας για την επίθεση με μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ

Ακόμη, θα επιδοθεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπόμνημα διαμαρτυρίας με τις θέσεις και τα αιτήματα της Ένωσης.

«Η παρέμβαση του εισαγγελέα είναι καταρχήν μια ηθική ικανοποίηση, ότι επιτέλους υπάρχει μια αντίδραση στην δολοφονική επίθεση. Διότι ακόμη και πριν λίγο ουδείς είχε πει το παραμικρό», δήλωσε ο κ. Τσαϊρίδης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από τα περιστατικά, ο ίδιος απάντησε: «Σίγουρα υπάρχουν στο τουρκικό προξενείο και πέριξ αυτού πολλές κάμερες, από τις οποίες δεν γνωρίζουμε αν μπορούν να συλλεχθούν κάποια στοιχεία, αλλά σίγουρα κι εμείς θα βοηθήσουμε στην οποιαδήποτε συλλογή στοιχείων, ώστε να ταυτοποιηθούν αυτά τα άτομα». 

Αναφερόμενος σε περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, είπε πως σε επίθεση τον περασμένο Μάρτιο η διμοιρία ΥΑΤ δέχτηκε από τρία διαφορετικά σημεία βροχή από μολότοφ. Για την επίθεση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη υπάρχει και βίντεο. Ακόμη, ο ίδιος αναφέρθηκε σε άλλο περιστατικό που ένας αστυνομικός είχε ακρωτηριάσει τα δάχτυλά του από βόμβα κρότου-λάμψης που είχε εκπυρσοκροτήσει στο χέρι του και σε ένα ακόμη περιστατικό που αστυνομικός της ομάδας «Ζ» είχε καεί από μολότοφ.