Skip to main content

Μοτοπορεία από διανομείς φαγητού για τις επιθέσεις σε βάρος τους(vid)

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν με τα μηχανάκια τους στην πλατεία Δημοκρατίας ζητώντας να μπει τέλος στον «εργασιακό μεσαίωνα».

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας για τις καταγγελίες επιθέσεων εις βάρος των διανομέων πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν με τα μηχανάκια τους στην πλατεία Δημοκρατίας και με πανό και τρικάκια ζητούν να μπει τέλος στον «εργασιακό μεσαίωνα» και στους «τραμπούκους εργοδότες». Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία στάθηκε η καταγγελία του διανομέα, Βασίλη Κουτσίλη, που εργαζόταν σε ψητοπωλείο στην περιοχή του Βαρδάρη, για επίθεση από τον εργοδότη του.

«Με προπηλάκισε ο πατέρας του αφεντικού μου. Με έπιασε από τον γιακά και με χτυπούσε από ψυγείο σε ψυγείο στο μαγαζί. Με απείλησε πως θα με κατεβάσει στο υπόγειο για να με σκοτώσει και αν δεν το κάνει ο ίδιος θα βάλει άτομα να με βρούνε», ανέφερε ο κ. Κουτσίλης σε δηλώσεις του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργοδότης επιτέθηκε στον διανομέα «επειδή κοίταξε στραβά έναν πελάτη».

«Είναι το τέταρτο περιστατικό βιαιοπραγίας που συμβαίνει σε συνάδελφο διανομέα» τόνισε ο Βασίλης Κεφαλάς, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας παράλληλα τις επιθέσεις. «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αμυνθούμε», πρόσθεσε.