Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΛΙΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι παράκτιοι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης, από τις περιοχές της Ν. Κρήνης, της Μηχανιώνας και των Ν. Επιβατών.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι με τα σκάφη τους οι παράκτιοι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης από τις περιοχές της Ν. Κρήνης, της Μηχανιώνας και των Ν. Επιβατών.

Οι παράκτιοι αλιείς, που έχουν παρατάξει τα σκάφη τους από το ύψος της πλατείας Αριστοτέλους έως τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, διαμαρτύρονται για το φυτοπλαγκτόν που έχει κατακλύσει όλο το Αιγαίο και τις ακτές της περιοχής και ζητούν να αποζημιωθούν για τις ζημίες που υφίστανται.

«Πάμε να ψαρέψουμε και σκίζουμε δίχτυα, χάνουμε εργαλεία. Δύο μήνες έχουμε να βγούμε για ψάρεμα και τα έξοδα τρέχουν. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δει το πρόβλημα, να μας ενισχύσει - επειδή η ζημιά είναι περιβαλλοντική, ίσως προβλέπεται κονδύλι για μας και από την Ε.Ε. - να παγώσουν προσωρινά τα χρέη μας, μέχρι να μπορέσουμε να ψαρέψουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παράκτιας Αλιείας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Παγώνης.

Στη κινητοποίηση των αλιέων παραβρέθηκε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει, το μεσημέρι, στο νομαρχιακό συμβούλιο το ζήτημά τους.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ