Skip to main content

Διαμαρτυρία δημάρχου για τις σημαίες στη ΔΕΘ

Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Β. Παπαγεωργόπουλος από την ενέργεια της διοίκησης ΔΕΘ να κατεβάσει τις σημαίες του δήμου Θεσσαλονίκης, που έχουν την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Έντονη είναι η ενόχληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλου από την ενέργεια της διοίκησης ΔΕΘ να κατεβάσει από τους ιστούς τις σημαίες του δήμου Θεσσαλονίκης, που έχουν την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Δεν είναι δυνατό να υποστέλλουμε τις σημαίες που έχουν την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου», δήλωσε ο δήμαρχος. Ζήτησε μάλιστα από τη διοίκηση της ΔΕΘ να τοποθετήσει ξανά τις σημαίες στις εισόδους του εκθεσιακού χώρου, που, όπως είπε, είναι σημαίες που είχαν αναρτηθεί εδώ και έξι χρόνια περίπου και κατέβηκαν από τη σημερινή διοίκηση χωρίς καμία προειδοποίηση.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, καθώς, όπως σημείωσε, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ. Θα πρέπει η κυβέρνηση, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, να μη συμφωνήσει με το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη», διότι  Βαρδάρης δεν είναι παρά ο Αξιός ποταμός που εκβάλει στον Θερμαϊκό κόλπο.

Για το θέμα η διοίκηση της ΔΕΘ δηλώνει αναρμόδια και παραπέμπει στη HELEXPO, από την οποία και ενδέχεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο κύκλοι από τη Διεθνή Έκθεση σημειώνουν ότι το θέμα δημοσιοποιήθηκε προκειμένου να στοχοποιηθεί και πάλι ο πρόεδρος της Γιάννης Κωνσταντίνου αναφορικά με παλαιότερες θέσεις που είχε εκφράσει για το Σκοπιανό.