Skip to main content

Διαμαρτυρία γονέων στο Ασβεστοχώρι

Στο δρόμο οι γονείς και τα παιδιά του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου του Ασβεστοχωρίου
«Σχολείο Τώρα» είναι το κεντρικό σύνθημα των γονιών του Ασβεστοχωρίου. Απο νωρίς το πρώι ξεκίνησαν την διαμαρτυρία τους οι γονείς και τα παιδιά του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου. Όπως καταγγέλουν οι γονείς, τα παιδιά τους κάνουν μάθημα δέκα χρόνια τώρα σε νοικιασμένα καταστήματα και σε προκάτ. αίθουσες στο χώρο του πάρκου ενώ ο προαύλιος χώρος των δύο δημοτικών είναι δυναμικότητας 100 παιδιών, όμως οι μαθητές φτάνουν τους 400.

Η διαμαρτυρία άρχισε στις 8 το πρωί,  όπου οι γονείς έκλεισαν την κεντρική οδική αρτηρία του Ασβεστοχωρίου (οδός Παπανικολάου) στο ύψος του δημαρχείου του Χορτιάτη και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο δημαρχιακό μέγαρο με σκοπό να το αποκλείσουν.

Ο δήμαρχος του Χορτιάτη, κ. Μιχάλης Γεράνης, δήλωσε στη Voria.gr ότι «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, έχει ήδη δρομολογηθεί να ανοικοδομηθεί το 2ο δημοτικό σχολείο από τον οργανισμό σχολικών κτιρίων, ενώ ο Αντιδήμαρχος παιδείας έχει δεσμευτεί ότι το γυμνάσιο και λύκειο στη θέση Μπουλουβάνια θα λειτουργήσει το 2010».

Χριστίνα Καραμανίδου