Skip to main content

Διαμαρτυρία Τσίπρα - Κουβέλη για τις προσαγωγές

Την έντονη ανησυχία τους για τα φαινόμενα μαζικών προσαγωγών του προηγούμενου διαστήματος εξέφρασαν ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο βουλευτής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, στον
Την ανησυχία τους για τα φαινόμενα μαζικών προσαγωγών του προηγούμενου διαστήματος εξέφρασαν ο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος απο τον βουλευτή του κόμματος Φώτη Κουβέλη, στην επίσκεψή τους στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «τα ατομικά δικαιώματα συνιστούν κατάκτηση και προστατεύονται απο το Σύνταγμα και τους Νόμους, δεν είναι μύθοι της μεταπολίτευσης, αλλά δημοκρατική κατάκτηση και σε ό,τι αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ θα τα υπερασπιστούμε, επικαλούμενοι την τήρηση των νόμων».

Εκτός από το θέμα των προσαγωγών έθεσαν και δύο γεγονότα, τα οποία χαρακτήρισαν «ανησυχητικά» και συγκεκριμένα ότι υπάρχει μια νέα τακτική της ΕΛΑΣ να εφορμά με μηχανές σε διαδηλωτές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό διαδηλώτριας και επίσης τη συνύπαρξη δυνάμεων των ΜΑΤ με κουκουλοφόρους στα Χανιά, όπως αυτό αποδεικνύεται απο βίντεο που το έχουν καταγράψει στο διαδίκτυο.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία, αλλά με περισσότερη δημοκρατία», προσθέτοντας ότι «τις μέρες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης πολλοί θα θελήσουν να επενδύσουν στον τρόμο, διότι έχει υψηλό ανατοκισμό στο πολιτικό χρηματιστήριο, αλλά εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Θα είμαστε εδώ, για να ζητάμε να τηρείται η νομιμότητα και τα δημοκρατικά δικαιώματα».

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, χαρακτήρισε «παράνομες και αναίτιες τις αθρόες προσαγωγές, που προσβάλλουν το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, να διαμαρτύρονται, αν διατυπώνουν γνώμες και να διεκδικούν».

Από την πλευρά του, ο Συνήγορος του Πολίτη, κ. Γ. Καμίνης, χαρακτήρισε δυστύχημα το γεγονός ότι «η δημοκρατική πολιτεία μετά απο 35 χρόνια ισχύος του Συντάγματος δεν έχει κατορθώσει να ψηφίσει ένα νόμο για τις διαδηλώσεις, που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων και των διαδηλωτών, αλλά και όσων ενδεχομένως κινδυνεύει η περιουσία τους».