Skip to main content

Διαμάχη ΚΤΕΛ Δράμας και Τουριστικών Πρακτόρων για τους μαθητές

Τίθεται σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμών και των αναθέσεων της μεταφοράς των μαθητών.
Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των ΚΤΕΛ Δράμας και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων και ΤΟΕΜ νομού Δράμας. Οι τουριστικοί πράκτορες εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο το ΚΤΕΛ αναλαμβάνει τη μεταφορά των μαθητών του νομού, ενώ το ΚΤΕΛ με ανακοίνωση-απάντηση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος τους κ. Θεόδωρος Χατζόπουλος χαρακτηρίζει ανυπόστατο, ψευδές και συκοφαντικό το κείμενο της ανακοίνωσης των τουριστικών πρακτόρων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των τουριστικών πρακτόρων που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο αναφέρει πως γίνεται κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με ευνοούμενο το ΚΤΕΛ Δράμας και ως υπεύθυνο κατονομάζει το Νομάρχη Δράμας κ. Κώστα Ευμοιρίδη. Ακόμα τίθεται σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμών και των αναθέσεων της μεταφοράς των μαθητών, αφού όπως τονίζεται επί χρόνια θέτονται όροι οι οποίοι καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Στη συνέχεια λόγος γίνεται για αναιτιολόγητη απόφαση της Νομαρχίας η οποία αποφάνθηκε ότι η μεταφορά θα γίνεται με μισθωμένα από το ΚΤΕΛ δρομολόγια. Η πλευρά των πρακτόρων κάνει μάλιστα λόγο για μεθοδεύσεις που ως στόχο έχουν τον πολλαπλασιασμό του κόστους του έργου της μεταφοράς σε βάρος της πολιτείας και κατ΄ επέκταση του Έλληνα φορολογούμενου, ενώ προειδοποιούν πως έχουν ξεκινήσει τη συλλογή στοιχείων με σκοπό την παρουσίασή τους στην Εισαγγελία Δράμας.

Στον αντίποδα το ΚΤΕΛ Δράμας στην ανακοίνωσή που δημοσίευσε παραθέτει το κοινωνικό έργο της εταιρίας και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφαλή μετακίνηση μαθητών και πολιτών, αλλά και στην σύνδεση απομακρυσμένων περιοχών με τα αστικά κέντρα.

Όσον αφορά τις μεταφορές των μαθητών η εταιρία υπογραμμίζει πως είναι ο μοναδικός μεταφορικός φορέας στο νομό που έχει την δυνατότητα εκτέλεσης του συνολικού έργου μεταφοράς. Επίσης τονίζεται πως το Ελεγκτικό Συμβούλιο έχει την εποπτεία των διαδικασιών ανάθεσης των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια των διαδικασιών.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ  καλεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να διεξάγουν έρευνα για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από μέρους τουριστικών πρακτόρων και τονίζει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόµιµο δικαίωμά της.
μα μεταξύ των ΚΤΕΛ Δράμας και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων και ΤΟΕΜ νομού Δράμας. Οι τουριστικοί πράκτορες εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο το ΚΤΕΛ αναλαμβάνει τη μεταφορά των μαθητών του νομού, ενώ το ΚΤΕΛ με ανακοίνωση-απάντηση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος τους κ. Θεόδωρος Χατζόπουλος χαρακτηρίζει ανυπόστατο, ψευδές και συκοφαντικό το κείμενο της ανακοίνωσης των τουριστικών πρακτόρων.