Skip to main content

Diamond League: Τις έξι έφτασαν οι αναβολές των μίτινγκ λόγω κορωνοϊού

«Παραμένουμε προσηλωμένοι να παραδώσουμε μια δομημένη επέκταση του αγωνιστικού προγράμματος της σεζόν του 2020», αναφέρει η World Athletics.

Τρία ακόμα μίτινγκ της φετινής σειράς Diamond League που επρόκειτο να γίνουν τον Μάιο αναβλήθηκαν από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου λόγω του κορωνοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε έξι και η World Athletics θα ορίσει νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους, αν φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Μετά τις αναβολές των τριών πρώτων μίτινγκ της χρονιάς στην Ντόχα και των δύο στην Κίνα (σε Σανγκάη και μία πόλη που δεν έχει οριστεί), η WA αποφάσισε να ορίσει νέες ημερομηνίες και για τους αγώνες της Στοκχόλμης (ήταν προγραμματισμένος για τις 24 Μαΐου), της Νάπολι (πρόκειται για το μίτινγκ της Ρώμης που λόγω έργων δεν μπορεί να διεξαχθεί στο Olimpico στις 28/5) και του Ραμπάτ (31/5).

«Η απόφαση ελήφθη σε στενή συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η έντονη παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, που αναμένεται να ισχύουν για αρκετό καιρό, και πάνω απ 'όλα οι ανησυχίες για την ασφάλεια των αθλητών κατέστησαν αδύνατη τη διοργάνωση των αγώνων όπως είχε προγραμματιστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η WA και προσθέτει:

«Παραμένουμε προσηλωμένοι να παραδώσουμε μια δομημένη επέκταση του αγωνιστικού προγράμματος της σεζόν του 2020. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι οι αθλητές θα μπορούν να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο φέτος και ότι οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους αστέρια σε δράση, όποτε το επιτρέπει η παγκόσμια κατάσταση στο θέμα της υγείας».

Για να καταλήξει η ανακοίνωση: «Νέες ημερομηνίες για τους αγώνες του Diamond League θα ανακοινωθούν προσεχώς, μόλις η έκτακτη κατάσταση καθιστά εφικτό έναν αξιόπιστο σχεδιασμό. Εργαζόμαστε εντατικά με όλους τους ενδιαφερόμενους (αθλητές, διευθυντές αγώνων, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, χορηγούς, τοπικές αρχές και ομοσπονδίες) για να αναπτύξουμε ένα νέο καλαντάρι για τη σεζόν του Diamond League το 2020, το οποίο θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των αθλητών και των φιλάθλων».

Τα μίτινγκ του Diamond League το 2020

Ντόχα - Αναβλήθηκε

Κίνα (δεν έχει ανακοινωθεί η πόλη) - Αναβλήθηκε

Σανγκάη - Αναβλήθηκε

Στοκχόλμη - Αναβλήθηκε

Νάπολι/Ρώμη - Αναβλήθηκε

Ραμπάτ - Αναβλήθηκε

Γιουτζίν - 7 Ιουνίου

Όσλο - 11 Ιουνίου

Παρίσι - 13 Ιουνίου

Λονδίνο - 4 Ιουλίου

Μονακό - 10 Ιουλίου

Γκέιτσχεντ - 16 Αυγούστου

Λωζάννη - 20 Αυγούστου

Βρυξέλλες - 4 Σεπτεμβρίου

Ζυρίχη - 11 Σεπτεμβρίου