Skip to main content

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για την κρίση του κορωνοϊού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να προχωρήσει σε διάγγελμα το απόγευμα για την κρίση του κορωνοϊού - Μέτρα ανακοινώνει ο Στέλιος Πέτσας.

Σε διάγγελμα για την κρίση του κορωνοϊού προκειμένου να θέσει το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης αναμένεται να προχωρήσει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Θα προηγηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού στις 11:30 με τους περιφερειάρχες στους οποίους θα γίνει ενημέρωση από τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, Βασίλη Κικίλια και Νίκη Κεραμέως, αλλά και από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό  Σωτήρη Τσιόδρα  με σκοπό τον συντονισμό κυβέρνησης-αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όταν και όποτε κριθεί απαραίτητο.

Στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία.