Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ: ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής σημειώνει πως «για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας πλάτες».

«Οι συστάσεις που γίνονται δεν είναι τίποτα άλλο από στάχτη στα μάτια μας» αναφέρει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής για τις συστάσεις του υπουργείου Εργασίας προς τους εργοδότες να λάβουν μέτρα για τους εργαζομένους δεδομένων των εξαιρετικά αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

«Ενώ μαίνεται η κακοκαιρία εδώ και μέρες, με προβλέψεις ημερών νωρίτερα από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών, οι αρκετοί συνάδελφοί μας διανομείς βγήκαν κανονικά για δουλειά, μέσα στον παγετό και το χιόνι, διακινδυνεύοντας άλλη μια φορά τη ζωή τους» σημειώνει το ΣΕΤΕΠΕ και προσθέτει:

«Μόλις εχθές το βράδυ συνάδελφος διανομέας στη Θεσσαλονίκη (στις 12 τα μεσάνυχτα) έπαθε εργατικό «ατύχημα» στην Ιασωνίδου (ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί). Μόλις σήμερα και μετά από τις τραγικές εικόνες που αντικρίσαμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με διανομείς να κουβαλάνε στο χέρι τα μηχανάκια, να κάνουν πατινάδα με αυτά προσπαθώντας να φτάσουν στον προορισμό τους μέσα στο χιόνι, το Υπουργείο Εργασίας έκανε «συστάσεις» στους εργοδότες για τους διανομείς».

Και συνεχίζουν: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας πλάτες, να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας εν μέσω κακοκαιρίας από τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Οι συστάσεις λοιπόν που γίνονται δεν είναι τίποτα άλλο από στάχτη στα μάτια μας. Επιβεβαιώνεται ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, από αυτές της προστασίας των εργαζομένων. Κάνουν με εμφατικό τρόπο πλάτες στην εργοδοσία.

»Προκειμένου να μην μετρήσουμε κι άλλα θύματα πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας,απαιτούμε από  κυβέρνηση και εργοδοσία να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων για τις επόμενες μέρες, σε συνθήκες ολικού παγετού.

»Απαιτούμε:

•    Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες διαρκέσει η κακοκαιρία, χωρίς καμία αλλαγή στα μισθολογικά δικαιώματα των διανομέων.

•    Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα  της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας.

•    Τώρα να ενταχτούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι διανομείς».

«Σε αυτό το σημείο θα ταίριαζε η λέξη "ντροπή", αλλά για ορισμένους αυτή η λέξη περιττεύει!» καταλήγει το ΣΕΤΕΠΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ