Skip to main content

Διανομείς Θεσσαλονίκης: Κουραστήκαμε να σκοτωνόμαστε στον δρόμο (φωτο+vid)

Διανομείς προέβησαν σε μοτοπορεία ζητώντας μαζικά και τακτικά τεστ αλλά και δωρεάν εργασιακό εξοπλισμό από τους εργοδότες τους.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιεί το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων για τα προβλήματα στον κλάδο των διανομέων με αφετηρία την Καμάρα.

Συγκεκριμένα, το σωματείο έχει καλέσει σε μηχανοκίνητη κινητοποίηση με μπροστάρηδες τους διανομείς-ντελιβεράδες που διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τον συνεχή κίνδυνο, όπως λένε, στον οποίο βρίσκονται.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν δωρεάν, μαζικά και τακτικά τεστ για όλους, καθώς και δωρεάν εξοπλισμό, συντήρηση, καύσιμα και αποζημίωση για το μηχανάκι από τους εργοδότες.

Στο ίδιο κλίμα, απαιτούν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα (ΒΑΕ), ζητώντας παράλληλα και περιορισμένη ακτίνα μετακίνησης.

Απαιτούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα για το απογευματινό παλλαϊκό πανεργατικό συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00.

«Οι διανομείς κουράστηκαν να σκοτώνονται στον δρόμο. Μέσα από το συνδικάτο μας οι διανομείς πρέπει να νιώσουν ασφαλείς και να γνωρίζουν ότι θα κατοχυρώσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατοχύρωση των βαρέων και ανθυγιεινών. Στον χώρο των διανομέων έχουν μπει μεγάλες εταιρείες και επιδιώκουν να φέρουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Δεν θα περάσει!, διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Κυριάκος Τσιαούσης.