Skip to main content

Διαψεύδει νέα μέτρα ο Πεταλωτής

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα όσον αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά τα επόμενα βήματα και οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν έχουν να κάνουν με τις μεγ
Τηρούμε πιστά τους στόχους μας και βήμα-βήμα προωθούμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και απαιτούν οι καιροί. Και αλλάζουμε καθημερινά, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Καρφί», υπογραμμίζοντας πως από τη στιγμή που μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης, εξασφαλίσαμε την απρόσκοπτη συνέχεια χρηματοδότησης της χώρας μας, πρακτικά δηλαδή τις πληρωμές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα όσον αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά τα επόμενα βήματα και οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν έχουν να κάνουν με τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το συμμάζεμα των ΔΕΚΟ, το ενιαίο μισθολόγιο και με σειρά ρυθμίσεων, που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθογένειες και μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμαγε να αγγίξει.

Όσον αφορά τις «φυλακές», είπε ο κ. Πεταλωτής, απαντώντας στο ερώτημα αν θα μπει κάποιος φυλακή, η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Όπου υπάρχουν σκιές παρεμβαίνουμε και ερευνούμε τα πάντα. Το «όλα στο φως» δεν είναι ένα απλό ρητορικό σχήμα γι΄αυτήν τη κυβέρνηση. Αντίθετα είναι βαθύ «πιστεύω» μας και το υλοποιούμε. Είναι πάγια εντολή του Πρωθυπουργού προς όλους μας και τόνισε πως τα λεφτά πήγαν σε ασύστολες σπατάλες, στη μαύρη τρύπα της αδιαφάνειας, στην έντονη φοροδιαφυγή και στη γενικότερη διάλυση και λεηλασία του κράτους, στην οποία με συνέπεια επιδόθηκε η ΝΔ επί 6 χρόνια.

Ο κ. Πεταλωτής παραδέχθηκε πως οι περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν σίγουρα επώδυνες για τους πολίτες, άλλα ήταν ωστόσο αναγκαίες για την επιβίωση της χώρας. Ανέφερε, όμως, ότι πολλές προεκλογικές δεσμεύσεις έγιναν ήδη πράξη, άλλες έχουν ενσωματωθεί στο μνημόνιο και άλλες δρομολογούνται ήδη και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση.

Εμείς επιμένουμε σταθερά στο έργο μας, υλοποιώντας τη λαϊκή εντολή, είπε ο κ.Πεταλωτής, απαντώντας στην ερώτηση αν θα γίνουν εκλογές, και τόνισε πως είναι αποκλειστικό θέμα του Πρωθυπουργού το να κρίνει, πότε, σε ποιο βαθμό κι αν χρειάζονται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Στοχεύουμε στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, σε στέρεες πλέον βάσεις, είπε ο κ. Πεταλωτής, με ποιοτικές επενδύσεις και όχι με λογική απερίσκεπτων επιδοτήσεων, και στοχεύουμε, επίσης στην αύξηση της παραγωγικότητας με την περιφερειακή διασπορά των επενδύσεων.

Για τον φράχτη στον Έβρο είπε ότι θα γίνει, αλλά η κατασκευή του δεν είναι από μόνη της λύση του προβλήματος. Αποτελεί ένα τεχνικό μέσο που απλά λειτουργεί αποτρεπτικά, αποθαρρύνοντας επίδοξους παραβάτες των συνόρων.