Skip to main content

Διαψεύδει τα περι χορηγίας από Siemens ο Παπαθανασίου

Λασπολογία και αθλιότητες χαρακτήρισε τις πληροφορίες για εμπλοκή του ονόματός του με τη Siemens ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έντονη δυσφορία του.
Την έντονη δυσφορία του για πληροφορίες που διοχετεύθηκαν από κύκλους της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens για εμπλοκή του ονόματός του με την εταιρία Siemens και στενές σχέσεις του με πρόσωπα που σχετίζονται με τα «μαύρα ταμεία» της εταιρίας, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Οι πληροφορίες που διοχετεύθηκαν ήταν για την ενοικίαση κατοικίας του πρώην υπουργού στον πρώην οικονομικό διευθυντή της Siemens Ελλάς, Ρούντολφ Φίσερ και την καταβολή χορηγιών από τη γερμανική εταιρεία σε προεκλογικές του ομιλίες.

Επ΄ αυτών ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε: «Μία μέρα αφότου δημοσιοποίησα το έντυπο "Η αλήθεια για την Οικονομία", κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν με διαρροές να με εμπλέξουν στην υπόθεση Siemens. Μερικοί φαίνεται ότι δεν αντέχουν το διάλογο με επιχειρήματα και στοιχεία και προτιμούν αντίθετα τη λασπολογία. Η απάντησή μου σε αυτές τις αθλιότητες είναι σαφής: Ουδέποτε χειρίστηκα υποθέσεις της εν λόγω εταιρίας. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε χορηγία ή δώρο από την εν λόγω εταιρία. Η ενοικίαση κατοικίας σε στέλεχος της εταιρίας είναι υπόθεση γνωστή, έχει γίνει με συμβόλαιο κατατεθειμένο στην εφορία και σε μίσθωμα απόλυτα συμβατό με τα ισχύοντα στην αγορά της περιοχής».

Ο κ. Παπαθανασίου προκαλεί «όσους τα διέδωσαν», να τα πουν δημοσίως και επωνύμως «για να υποστούν και τις συνέπειες των συκοφαντιών τους». Πάντως, η εξεταστική επιτροπή ζητεί να της κατατεθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο.