Skip to main content

Διάψευση από τη Χαλυβουργία για την καύση αποβλήτων σκραπ

Σε πλήρη διάψευση των ισχυρισμών της νομαρχίας Μαγνησίας προχώρησε η Χαλυβουργία υποστηρίζοντας ότι δεν καίει επικίνδυνα απόβλητα σκραπ στο εργοστάσιό της, στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου.
Σε πλήρη διάψευση των ισχυρισμών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και των συμπερασμάτων της αυτοψίας που διενήργησε στις εγκαταστάσεις της κλιμάκιο της διεύθυνσης Περιβάλλοντος προχώρησε χθες η Χαλυβουργία, υποστηρίζοντας ότι δεν καίει επικίνδυνα απόβλητα σκραπ στο εργοστάσιό της, στη Β΄ΒΙΠΕ Βόλου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η βιομηχανία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Στις 2/12/09 και ώρα 07:45 π.μ. διαπιστώθηκε ανάφλεξη σε ένα σωρό από σκουπίδια, τα οποία είναι αβλαβή (όπως έχουν χαρακτηριστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση) και δεν έχουν καμία σχέση με επικίνδυνα απόβλητα. Αμέσως εργαζόμενοι έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ συγχρόνως εκλήθη η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μέσα σε διάστημα 10 λεπτών και πριν ακόμη επέμβει η Πυροσβεστική η φωτιά είχε σβήσει. Στη συνέχεια, την εταιρία επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΝΑΜ στο οποίο εξηγήθηκαν τα παραπάνω. Η εταιρεία βεβαιώνει ότι ουδέποτε έκανε ή κάνει καύση σκουπιδιών ή άλλων απορριμμάτων και όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα σέβεται και τηρεί απόλυτα τους περιβαλλοντικούς νόμους. Κάθε άλλη ερμηνεία ή απόπειρα κατηγορίας της εταιρείας προέρχεται είτε από άγνοια είτε από επιλήψιμη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».