Skip to main content

Διαψεύδει γενικό lockdown και κλείσιμο της εστίασης ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι τοπικό lockdown στην Αττική είναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία.

Κανένα θέμα με lockdown δεν υπάρχει σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, σε μια προσπάθεια να διαλύσει όποια σύννεφα είχαν δημιουργηθεί μετά τη δήλωσή του για κλείσιμο της εστίασης από τις 22.00 στην Αττική λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως είπε, έχει έρθει το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη και η Ελλάδα εξακολουθεί να πάει πολύ καλά.

Τόνισε, δε, ότι δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα, ούτε να κλείσει η εστίαση στην Αττική.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι τοπικό lockdown στην Αττική είναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν τον Μάιο. Όλοι έχουμε κουραστεί. Δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. Δεν υπάρχει ζήτημα διάστασης με την επιτροπή των ειδικών.»

Τέλος, επεσήμανε ότι αν το ζητήσουν οι επιστήμονες, θα γίνει καθολική χρήση της μάσκας.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία και αν μας δοθεί η ευκαιρία να την αλλάξουμε χωρίς να χρεωθεί η Ελλάδα ότι παραβίασε τη συμφωνία. Όσο τηρείται από την άλλη πλευρά κατά γράμμα τόσο θα πρέπει να τηρείται και από μας. Δυστυχώς η συμφωνία είναι κακή, αλλά είναι υποχρεωτική.»

Για την απόφαση στη δίκη Χρυσή Αυγή ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι μια ποινική διαδικασία και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Τόνισε, όμως, σχετικά με τον βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου ότι πρέπει όλη η ελληνική κοινωνία να τον καταδικάσει.