Skip to main content

Διαψεύδει η Μενδώνη: Δεν ήταν σε καραντίνα το πλοίο

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τονίζει πως επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων ένδικων μέσων «εναντίον όσων δημιουργούν fake news».

Ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρουν πως η ίδια ξενάγησε επιβάτες κρουαζιερόπλοιου που επέστρεφε από Ιταλία και είχε τεθεί σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού εξέδωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως όλοι όσοι έχει πιστοποιηθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην περιοχή της Ηλείας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, είναι ταξιδιώτες από τους Αγίους Τόπους ή πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με αυτούς και τονίζεται πως η υπουργός «επιφυλάσσεται για την άμεση άσκηση των νομίμων ένδικων μέσων εναντίον όσων δημιουργούν και αναπαράγουν fake news».

«Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία επιχειρείται από συγκεκριμένα Μέσα, στερείται οποιουδήποτε ψήγματος αληθείας. Επισημαίνεται ότι, την ώρα του κατάπλου του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο, ήταν παρόντες εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ και της αρμόδιας υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της περιοχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Είναι απαράδεκτο, τα συγκεκριμένα Μέσα να εκμεταλλεύονται την ευαισθησία και τη διάχυτη ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επιφυλάσσεται για την άμεση άσκηση των νομίμων ένδικων μέσων εναντίον όσων δημιουργούν και αναπαράγουν fake news.

»Το ψευδές του επιχειρήματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, κανείς και προσωπικά η Λίνα Μενδώνη, δεν θα διακινδύνευε την υγεία οποιουδήποτε πολίτη, της οικογένειάς της, του περιβάλλοντός της, όπως και τη δική της υγεία» καταλήγει η ανακοίνωση.