Skip to main content

Μπογιατζίδης: Υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα - Στο 67% η κάλυψη

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ αναφέρει πως το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί.

Διαψεύδει τις δηλώσεις του Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου περί γεμάτων κλινών ΜΕΘ και αδυναμίας διαχειρίσης περιστατικών non covid ο Διοκητής 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπογιατζίδης σημειώνει πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ παράλληλα αναφέρει πως το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί.

Σημειώνεται πως ο κ. Καπραβέλος δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι «εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ».

«Αναφορικά με δήλωση του Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης « Γ. Παπανικολάου» , ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περιστατικά. Συγκεκριμένα σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ.