Skip to main content

Διαψεύδει σενάρια η FIFA για συμμετοχή της Ιταλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ

Υπήρξαν δημοσιεύματα για πιθανό αποκλεισμό του Ιράν, λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την Ιταλία να παίρνει τη θέση.

Η Ιταλία αποκλείστηκε από τη Βόρεια Μακεδονία στα play off των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, αλλά σενάρια την ήθελαν να παίρνει μέσω… παραθύρου, ένα “εισιτήριο” για το Κατάρ.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν δημοσιεύματα για πιθανό αποκλεισμό του Ιράν, λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την Ιταλία να παίρνει τη θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Εβελίνα Κριστίν όμως, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, διέψευσε τις φήμες, αναφέροντας χαρακτηριστικά για το θέμα: «Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA έκανε σύσκεψη την Τετάρτη στο Κατάρ και σήμερα είχαμε ένα νέο συνέδριο με όλες τις ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν. Ποτέ δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο να τους αποκλείσουμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακόμη και αν γινόταν, μια ομάδα από την Ασία θα έπαιρνε τη θέση της. Ας βγάλουμε από το μυαλό μας την ιδέα της συμμετοχής της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι απίθανο και η λέξη που θα μπορούσε κατάλληλα να χρησιμοποιηθεί είναι η “ουτοπία”».