Skip to main content

Διαψεύδει τη διαρροή ο Καραμανλής - «Αυτό είπα για το Σκοπιανό»

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διέψευσαν κατηγορηματικά σήμερα το χθεσινό ρεπορτάζ που τον φέρει να έκανε παρέμβαση για το Σκοπιανό

Το ρεπορτάζ στο πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης «Ελευθερίας του Τύπου», που φέρει τον Κώστα Καραμανλή να κάνει παρέμβαση για το Σκοπιανό διέψευσαν κατηγορηματικά σήμερα, στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ εμφάνιζε τον κ. Καραμανλή να είπε μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του: «Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων. Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Από πού βγαίνει ότι συμφώνησε σε ονομασία με τον όρο "Μακεδονία"; Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία". Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν». Για να καταλήξει πως «άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία», υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι «δεν έχει καμία σχέση με αυτά που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ και τα οποία του αποδίδονται ως δήθεν παρέμβασή του». Οπως διευκρίνιζαν, το μόνο που ισχύει και που έχει πει σε συνομιλητές του ο Κ. Καραμανλής είναι η φράση που δημοσιεύτηκε σεη Realnews προηγούμενη Κυριακή ότι «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».