Skip to main content

Υπουργείο Υγείας: Διαψεύδει τα περί ακύρωσης εμβολιασμών στο νοσοκομείο Βόλου

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ διέψευσε τα δημοσιεύματα περί αναβολής των εμβολιασμών στο Αχιλλοπούλειο σημειώνοντας πως θα γίνουν βάσει προγραμματισμού.

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων περί μετάθεσης της έναρξης των εμβολιασμών στα νομαρχιακά νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και στο Αχιλλοπούλειο του Βόλου, προχώρησε ο Φώτης Σερέτης, διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και οι εμβολιασμοί για το προσωπικό θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα (9) Νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί  διεξάγονται ομαλά.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού. 

Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι αναβάλλονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών που θα ξεκινούσαν από Δευτέρα στο Νοσοκομείο του Βόλου αλλά και σε αυτά της Κεντρικής Ελλάδας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Αχιλλοπούλειο, Ειρήνη Καρακασίλη έκανε λόγι για παιχνίδια σε βάρος των υγειονομικών.

«Όλος αυτός ο προγραμματισμός που είχε γίνει δηλαδή 50 ραντεβού για όλη την εβδομάδα, τινάχτηκε στον αέρα. Και αφού είχαν πειστεί να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί δημιουργείται ένα θέμα. Ο κ. Σερέτης είπε ότι προς το παρών στο Βόλο και τη Στερεά δεν θα γίνουν εμβολιασμοί υγειονομικών, ενώ αναρωτιούνται όλοι που δόθηκαν τα εμβόλια. Δεν είναι σωστή συμπεριφορά αυτή. Πόλη δεύτερης κατηγορίας είναι ο Βόλος; Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό και είναι πραγματικά απογοητευτικό. Φθάσαμε να νοσηλεύουμε 110 ασθενείς με κορονοϊό και παίρναμε και διασωληνωμένος από τη Λάρισα. Αν έχει θέματα ο κ. Σερέτης ας τα λύσει. Δεν μπορεί να παίζεται ένα τέτοιο παιχνίδι στην πλάτη των υγειονομικών», ανέφερε η κ. Καρακασίλη.