Skip to main content

Διαψεύδει το ΑΧΕΠΑ: Καμία καταγγελία στον Εισαγγελέα για τον Σιούλη

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει ότι προέβη σε καταγγελία στον Εισαγγελέα εις βάρος του γιατρού Αθανάσιου Σιούλη.

Διαψεύδει η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ πώς προέβη σε καταγγελία στον Εισαγγελέα εις βάρος του γιατρού και μέλους του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθανάσιου Σιούλη.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου σημειώνει ότι «δεν υπέβαλλε κανένα αίτημα και ουδεμία καταγγελία εναντίον του εν λόγω ιατρού ούτε προέβη σε ενέργειες προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικώς με τις επίμαχες δηλώσεις και οτιδήποτε άλλο πέραν τούτου είναι ψευδές».

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός κλήθηκε για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά από δηλώσεις σχετικά με κλίνες ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της (διαβάστε ΕΔΩ) η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η εισαγγελική παραγγελία για τον Αθανάσιο Σιούλη εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη.

Όπως υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση η ΕΝΙΘ, «όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης  ήταν αλήθεια και απόλυτα τεκμηριωμένα. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της Πολιτείας, καθώς βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με κανένα ουσιαστικό μέτρο να μην έχει ληφθεί, για να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ενώ όλοι περιμέναμε το 2ο κύμα της πανδημίας».