Skip to main content

Διαψεύδουν συγχώνευση τους Πειραιώς και Alpha Bank

Οι δύο τράπεζες έσπευσαν με ισάριθμες ανακοινώσεις να διευκρινίσουν ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που υπήρξαν.

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου για πιθανή συγχώνευση μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Αlpha Bank, αναφέρουν οι δύο τράπεζες με ανακοινώσεις στους στο Χρηματιστήριο.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για δήθεν κυοφορούμενη συγχώνευση μεταξύ της Τραπέζης Πειραιώς και της Αlpha Bank, η τελευταία δηλώνει απολύτως και κατηγορηματικά ότι τα υπόψη δημοσιεύματα δεν ευσταθούν, ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται εν συνεχεία (και) της από 28 Νοεμβρίου 2018 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί του αυτού θέματος».

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

«Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το οποίο της ζητήθηκε να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sofokleous.gr, το οποίο κάνει αναφορά σε πιθανή συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με την Alpha Bank, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι τα αναφερόμενα στο παραπάνω δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ούτε η Τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση με την Alpha Bank ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα».