Skip to main content

Διάσκεψη Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα στις 10 Μαΐου

Οι ηγέτες των χωρών της ζώνης του ευρώ έχουν προγραμματίσει την πραγματοποίηση μιας διάσκεψης κορυφής στις 10 Μαΐου, προκειμένου να εγκρίνουν την καταβολή των δανείων στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Γαλλικ
Οι ηγέτες των χωρών της ζώνης του ευρώ έχουν προγραμματίσει την πραγματοποίηση μιας διάσκεψης κορυφής στις 10 Μαΐου, προκειμένου να εγκρίνουν την καταβολή των δανείων στην Ελλάδα και να βοηθήσουν στον τερματισμό της κρίσης, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή που βρίσκεται κοντά στην ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «Υπάρχουν πολύ έντονες επαφές ανάμεσα στους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων για να συγκληθεί μία διάσκεψη της Ευρωομάδας σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 10 Μαΐου. Εργαζόμαστε σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση».

 Πρόκειται για μία συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα είναι η πρώτη αυτού του είδους μετά από τη σύνοδο που έγινε στο Παρίσι το 2008 κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Στόχος της διάσκεψης θα είναι η ενεργοποίηση του σχεδίου βοήθειας της Ελλάδας με δάνεια ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης για το 2010 και περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώσουν ότι το αίτημα της Αθήνας είναι δικαιολογημένο.