Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
x

ΔΙΑΣΩΣΗ 600 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΡΟΚΟ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ανάμεσα στους μετανάστες που διασώθηκαν βρίσκονται τουλάχιστον 35 ανήλικοι, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Στη διάσωση περίπου 600 μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε πλεούμενα στα ύδατα ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ισπανία, προχώρησαν την Τετάρτη οι ισπανικές αρχές.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανάμεσα στους μετανάστες που διασώθηκαν βρίσκονται τουλάχιστον 35 ανήλικοι, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, 7.642 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού, έναντι 2.763 την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), η Ισπανία ενδέχεται να ξεπεράσει την Ελλάδα φέτος σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αφίξεων μεταναστών διά θαλάσσης και να βρεθεί στη δεύτερη θέση στην Ε.Ε., πίσω μόνο από την Ιταλία.

Στις αφίξεις από τη θαλάσσια οδό προστίθενται οι μετανάστες, που είναι όλο και περισσότεροι, οι οποίοι καταφέρνουν να μπουν στη Θέουτα και τη Μελίγια, δύο ισπανικούς θύλακες στα βόρεια του Μαρόκου, που αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ